Zwemloop Sluis

Vandaag stond ik met Natalie en Filip aan de start van de zwemloop te Sluis. Voor mij was het de eerste keer dat ik aan zo’n wedstrijd deelnam. De start was om 16u. We moesten eerst 750m zwemmen in de Damse vaart en daarna 3 rondjes van 2.5km (=7.5km) te lopen.

Bij het wedstrijd secretariaat stond dat het water 20°C had. En zoals jullie weten was het deze namiddag WARM!!! Dus werd de vraag gesteld … met of zonder wetsuit zwemmen. Maar ik heb toch gekozen om met te zwemmen met wetsuit. Aangezien ik toch altijd wat “last” heb van de koude en de stress. Iets voor 16u mochten we van de referee in het water … man man man … wat was ik toch blij dat ik de wetsuit aanhad. Brr het was frisjes.

Om 16u werd het startschot gegeven … en hop weg waren we. Ik moet jullie wel zeggen dat die meiden toch brutaler waren dan in de triatlon te Antwerpen. Dus ja heb ik ook af en toe eens goed getrappeld met mijn voeten als ik iemand “voelde” 🙂 Na 750m uit het water en liepen we naar ons nr waar we onze loopschoenen en loopnr aandeden. Mijn zwemmen + wissel duurde ongeveer 18′. Ik krijg mijn wetsuit niet zo goed uit. Maar ik denk wel dat ik goed gezwommen heb. Mijn supporter/fotograaf/ventje zei het toch 😀

3 ronden lopen, pfffff het was warm! Langs de Damse vaart, over de “parma”burg, naar de 35 treden en zo terug naar de brug om daar eventjes verder te beginnen aan de volgende ronde. Het stukje tussen de brug en de treden … daar was het in de zon te lopen én was er geen wind. Dus was het daar “doef” om te lopen. Gelukkig was het maar een goeie 500m 🙂 Ik keek af en toe op mijn horloge omdat ik die 7.5km in 45min (tempo 10km/u) wilde lopen 🙂 Na een goeie 43′ liep ik onder de boog … Yes onder de 45min, had een gemiddelde van 10.1km/u.

Het was de eerste keer dat ik aan zo’n wedstrijd deelnam en moet zeggen … het was leuk, zwemmen en lopen tesamen 🙂

Oja bij het inchecken kregen we een goodie bag, die was goed gevuld! Echt waar je krijgt zo je startgeld terug, want je badmuts mag je zelfs ook houden!!

Bij deze wil ik mijn ventje bedanken voor de vele aanmoedigen en het nemen van de vele foto’s 🙂 Bedankt Mireille en Danny, Natalie en Filip, Berry en vriendin voor het supporteren!!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s