Den halve van Damme

Voor de derde keer stond mijn ventje aan de start van den halve van Damme. Dit is een halve triatlon, 2km zwemmen, 90km fietsen en 21.1km lopen. De voorbereidingen waren niet zo optimaal … slechts 4 maanden getraind waarvan 5 weken ziek!! Maar het was de bedoeling om de wedstrijd uit te doen (wat meestal de bedoeling is!), geen tijd voor ogen.

De start was NIET optimaal … regenbuien én wind!!! Brrr dit zal een koude dag worden, zowel voor de atleten als de supporters :-(De start was om 10u40 (wave 3) en het water … dat had “slechts” 13-14°C … brrrr. Tijdens het zwemmen was het eventjes droog … maar niet voor lang. Kurt heeft op het gemak gezwommen, zodat hij voldoende energie had om te fietsen en te lopen. Na 45′ kwam hij uit het water …

Tijdens de wissel heeft hij een thermisch onderhemd aangetrokken en een dikke fietsjas, wat hem deugd deed … warmte! Het fietsen ging goed. Het waren drie ronden en bij iedere ronde wisselde hij van drinkbus (die ik aangaf 😉 ). Achteraf vertelde hij dat hij koude benen én voeten had. Het bleef maar regen en de wind bleef maar blazen.

 

Na een kleine drie uur was hij vertrokken voor het laatste deel, de halve marathon. Dit waren twee ronden. Maar na de eerste ronde heeft hij de handdoek in de ring gegooid. Hij voelde zich leeg, moe en door de weersomstandigheden zakte de moed ook wat in de schoenen. En zoals eerder al vermeld … hij had het koud aan benen en voeten en kon zich niet opwarmen. Tja, als je spieren koud hebben … geen goed idee om verder te doen.

Ondanks hij niet gefinisht is , was hij wel 5 uur onderweg … Geen nood … er komen nog warme, goede dagen met veel wedstrijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s