Inspuiting

Mijn doel, een halve marathon lopen, komt nader. Normaal gezien zou ik op 02/04 een halve marathon lopen (Havenloop Gent), maar ik ga dat waarschijnlijk een weekje uitstellen … want de Ronde van Vlaanderen passeert hier in onze gemeente ;-). Dus is mijn doel dan op 09/04, de Zwalm halve marathon.

Maar de laatste drie weken van mijn lange duurlopen kreeg ik meer last aan mijn knieën 😦 Dus heb ik besloten om eens naar de specialist te gaan. Gisteren was het dus zover … een bezoek aan de orthopedist. Hij zag aan de foto’s die ik vorig jaar genomen had én hij voelde (en draaide aan mijn knie ;-( ) dat er inderdaad geen kraakbeen meer in mijn beide knieën zat. Dus heeft hij gisteren mijn eerste inspuiting gegeven in mijn rechterknie. Nog niet in mijn linker knie, dat is voor over drie weken.

Pff wat een gevoel … het inbrengen van de naald, de pril, dat is niets … maar als hij de vloeistof inspuitte… pfff dat was wat anders. Ik kreeg het opslag heel warm 😀 En de eerste drie minuten erna kon ik er niet op staan. Maar eens ik mijn aangekleed had kon ik alweer gewoon stappen. Nu mag ik de rest van de week NIET lopen en volgende week moet ik een zumba les overslaan. MAAR ik MOET wel in beweging blijven. Dus wordt het de hele week … fietsen op de rollen 🙂

Hieronder enkele foto’s én meer uitslag over de spuit, Synvisc, en de werking ervan.

Wat is Synvisc®?

Synvisc® (Hylaan G-F 20) is een tijdelijk vervangingsmiddel van de gewrichtsvloeistof. Het middel kan bij patiënten in alle fasen van gewrichtsaandoeningen worden toegepast. Synvisc is alleen bedoeld voor gebruik in het gewricht voor de behandeling van pijn ten gevolge van artrose in de knie, heup enkel of schouder. Synvisc is een veerkrachtige, olieachtige vloeistof, biologisch verwant aan een natuurlijk product nl. hyaluronaan, en vertoont grote overeenkomst met de viscositeit en elasticiteit van de gewrichtsvloeistof van een gezonde, jonge volwassene. De arts injecteert Synvisc rechtstreeks in de gewrichtsruimte waar het de eigen gewrichtsvloeistof vervangt. Synvisc is dus een lokaal werkende behandeling. Het smeert als het ware het gewricht, met als doel bescherming te geven, de beweeglijkheid te verhogen en de pijnklachten te verminderen. Voor patiënten die op de behandeling reageren, wordt gemeld dat het effect over het algemeen tot 26 weken duurt, hoewel kortere en langere perioden ook zijn vastgesteld. De verwachte klinische gegevens bij patiënten met osteoartrose van de knie na een serie van drie injecties met Synvisc® hebben een duur van 52 weken aangetoond, met één injectie Synvisc-One® is baat tot 26 weken aangetoond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s