Uitslag MRI scan

Twee weken geleden ben ik met mijn rechter knie onder de MRIscan gegaan omdat ik er de laatste weken last had tijdens heuvel lopen en trappen lopen. Vandaag naar de dokter om het verslag te horen …

Om met de deur in huis te vallen NIET GOED !!!!

Ik heb artrose niveau 4 achter mijn knieschijf 😦 Hoe komt het ? Door oa verkeerde ‘been’houding. Ik sta soms raar, qua positie van mijn benen. Wat is er aan te doen ? Met de tijd een nieuwe knieschijf of later eens een gel in te laten spuiten (om het wat tegen te houden). En nu ???? De huisarts zei dat als ik naar een specialist zou gaan die mij zou aanraden om volledig te stoppen met lopen … mijn reactie daarop was onmiddellijk … ik val in een depressie! Daarom was haar advies … blijven lopen 🙂 Al vroeg ik haar wel of het zou helpen als ik geen lange afstanden (6-uren lopen, marathons) zou lopen maar focussen op halve marathons én triatlons?? Haar antwoord was onmiddellijk JA !

Mijn doelen voor de komende jaren … halve marathons en 1/4 (en misschien later) of 1/2 triatlons. De belasting van combinatie zwemmen en fietsen met het lopen zorgt voor minder belasting van mijn knie.

Het kwam hard aan … minder mogen/moeten lopen maar ik kan nog verder én het is geen ernstige ziekte !!!

 

2 gedachtes over “Uitslag MRI scan

  1. Ja… niet goed, inderdaad, maar mee te leven. Bij mij van hetzelfde in verschillende gewrichten… blijven bewegen, maar zachtjes aan. Jou kenende en mijn dochter zijnde, gemakkelijker gezegd dan gedaan. Zorg vooral dat je steeds paracetamol 50 gram in huis hebt. Ik neem er telkens twee van en dan is de pijn dragelijker. Ik ga die pillen halen in Sluis, anders moet je om de haverklap naar de dokter en die kan goed rekenen.

    mvg
    pa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s