Clash der Titanen

Zaterdag stond dé wedstrijd van het jaar voor mijn zoetie op het programma, Den halve van Damme oftewel de Clash der Titanen oftewel een halve triatlon in Damme 🙂

Vrijdagavond bleven we logeren in een hotel zo’n kleine 6km van de start. héél gemakkelijk omdat we dan niet té vroeg moeten vertrekken. Rustig “uitslapen”, op het gemak ontbijten en dan iets voor 9u vertrekken naar de start van de wedstrijd.

Het zwemmen was 2km en die afstand moest je in tegengestelde richting wandelen om naar de start te gaan. voor de supporters héél gemakkelijk, want je kon de hele zwem wedstrijd mee wandelen. Mijn ventje moest om 10u45 starten. en de start was exact op dat uur. Na 43′ kwam hij uit het water (een goeie tijd qua weinig voorbereiding!!). Daarna moest hij 3 ronden fietsen van 30km. Ik stond op een goeie plaats zodanig dat ik zijn water en isotone drank kon aangeven … bevoorrading aangeven :-). Iedere ronde legde hij af in minder dan een uur (hij reed 31.7km/u gemiddeld!). Na een kleine 4uur inspanning was het aan laatste onderdeel, nl het lopen. Dat waren 2 ronden van 10.5km. Na een plaspauze van een dikke 2′ (!) begon hij aan zijn eerste ronde. Na een klein uurtje was hij er alweer en zag hij er nog goed uit! De tweede ronde was iets minder, hij kreeg een ‘klopje’ na km 15. Het ging te goed en had een versnelling ingelast die hij eigenlijk niet had moeten doen, bij nader inzien natuurlijk! Hij liep 10′ trager op zijn tweede ronde. Hij was tevreden als hij na 5u54′ over de finishlijn liep.

Heel goed gedaan zoetie!! Ik ben super trots op je!!! Na slechts 4 maanden (!) trainen, heb je het toch weer gedaan.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s