Smouteriejogging

Deze namiddag stond er de smouteriejogging op de kalender. Deze jogging nam plaats in Overmere. Het is een leuke MAAR verraderlijke wedstrijd. Je loopt rondjes van 3km, ofwel loop je 2 of 4 ronden. Je start aan de achterkant van de vroeger basisschool en via een wijk loop je over de eerste kasseistrook (vandaag tegen de wind 😦 ). Deze kasseien liggen NIET goed … ze liggen op een heuvel en je bent eigenlijk verplicht om op de bovenkant te lopen want aan de zijkanten gaat eigenlijk niet. Dan loop je in een open vlakte (de wind zat gelukkig goed), naar de eerste bevoorrading. Dan loop je weer op kasseien maar daar kun je ernaast lopen (en vandaag was dat met wind in de rug 😀 ). Dan loop je via de Molenstraat terug de wijk in om dan via de kerkstraat naar de basisschool terug te lopen.

Het is een plezant ronde omdat er wat variatie is. Maar verraderlijk vooral als het warm weer is (wat meestal is op dat moment). Er is teveel open vlakte!!  En ej wilt altijd té snel starten.

Maar vandaag nam ik deel aan de 6km (normaal loop ik dan 12km, maar het was te warm voor mij!). Had niet veel verwachtingen vandaag. Wilde me gewoon eens testen. Dus om 15u30 werd het startschot gegeven en … hop weg waren we. Ik heb zelfs de hele wedstrijd niet gekeken naar mijn hartslagmeter. Effe volle bak op het gevoel lopen. En dat ging goed. De eerste ronde liep ik in 16’13”, gemiddelde van 11.1km/u en mijn tweede ronde liep ik in 16’24” ietstjes trager. Het eind totaal was 32’37” met een gemiddelde snelheid van 10.8km/u. Pfff lang geleden dat ik nog zo’n snelheid gelopen heb. SUPER tevreden ben ik wel 🙂

 

Een gedachte over “Smouteriejogging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s