Havenloop Gent

Vandaag nam ik voor de eerste keer deel aan de halve marathon havenloop te Gent. Het hele gebeuren nam plaats … aan de Rigakaai, de haven van Gent 😉 . Daar er enkele veiligheidsvoorschriften waren, door het hele gebeuren in Zaventem geweest, ben ik op tijd vertrokken. M.a.g. dat ik er té vroeg was, een dik anderhalf uur voor start. Dus mijn loopnr opgehaald en een beetje gewacht … in de kou. Ondanks dat we binnen zaten, was het heel frisjes. We kregen zelfs tweemaal een regenbui over de Rigakaai 😦 Een 20-tal min voor de start ben ik mij gaan klaarmaken, bagage afgeven en nog een laatste keer naar het toilet gegaan. Een kleine 10min voor start ben ik naar de startzone gegaan, gelukkig was de zon er op dat moment 😀

Om 10u15 werd het startschot gegeven … de hele 21.1km liep rond en in de haven en dokken van Gent, héél leuk en aangenaam. Na 5km liepen we een dikke kilometer door de fabriek van Volvo, imposant! Tussen km 8 en 9 kregen we een hagelbui … brrr. En tussen km 12 en 15 liepen we tegenwind … pfff mijn kracht in de armen nam af 😦 Nog 6km riepen de vrijwilligers van de bevoorrading op km 15. En we draaiden naar rechts, dus dacht ik yes 6km met wind, maar … tussen km 17 en 19 liepen we nog eens tegen wind … pfff echt NIET leuk 😦 Gelukkig stonden er veel muzikanten langs de weg om ons wat op te vrolijken en de “pijn” te verzachten 🙂 En de imposante, mooie omgeving nam ook (soms) de “pijn” weg.

Gelukkig … na 21.1km zag ik de eindmeet … na 2u13’05” liep ik over de eindmeet. Met een gemiddelde van 9.5km/u ben ik heel tevreden. Het was soms wel afzien maar ben toch tevreden.

Een heel mooi parcours, goede bevoorrading (3keer!!), mooie sfeer op het parcours, mooie omgeving … echt een heel mooie wedstrijd … eentje om te onthouden!!

2 gedachtes over “Havenloop Gent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s