Gran Canaria

Maandag om 02u30 uit het bed … pffff wat was dat vroeg!! Maar het voordeel was dat we om 11u in Gran Canaria zaten, 26°C!! Ja deze week (maandag-zaterdag) zijn we naar de zon gevlogen, effe relaxen.

Maandag :  eens ingecheckt in het hotel (all-inn!) zaten we rond de middag al in zomerse tenue aan het zwembad. Pfff wat deed dat zwemmetje deugd 🙂 Daarna de omgeving wat verkend en rond 22u lagen we al terug in ons bedje. Je moet weten dat we al héél vroeg op waren én je moet een uurtje terug draaien.

Dinsdag zijn we met de bus naar La Playa Des Ingles geweest. Een wandeling in het stadje en naar de zee, met natuurlijk voldoende zonnecreme. Want van ’s morgens was het al 22-24°C en tussen 12u en 16u was er een piek van 28°C, en dat was zo de hele week … jihaa!!! De terugweg deden we te voet. Wat in beweging blijven hé 😉

Op woensdag zijn we naar La Playa de Maspalomas geweest. Naar de zee (natuurlijk!) en naar Faro, de vuurtoren. De hele weg hebben we te voet gedaan, vele uurtjes gewandeld … zalig met zo’n temperaturen 😀 In de namiddag waren we nog op tijd voor een spelletje ping-pong. Ik lag er al uit tijdens de eerste ronde, maar mijn ventje zat in de finale … helaas werd hij maar tweede.

Op donderdag hebben we op onze luie kont gezeten. We hebben een dagje in het hotel gebleven. Maar … we hebben wel meegedaan met het animatie team, zumba en aquagym. De zumba was leuk, jammer dat ik geen tijd meer had om mijn sportschoenen aan te doen want nu heb ik twee blaren. Tja zumba op ten eerste blote voeten én ten tweede op een warme vloer (buiten 28°C!!), dat vraagt voor problemen he!! De aquagym was plezant, maar het zwembad was te diep. Je kan moeilijk stappen, we deden de aquagym in het zwembad dat 1.2m diep was. Het zou eigenlijk maar 0.5m diep mogen geweest zijn. Maarja … het was plezant. Terwijl ik “sportte” deed mijn ventje mee aan darts en nog eens aan Jengle.

 

Op vrijdag zijn we met de bus naar Puerto de Mogan geweest. Dat was zo’n 30km waar wij zaten. Verdorie … het zijn daar serieuze hoogte verschillen. Dat wordt oefenen als we teruggaan, met de fiets!!! Na de plaatselijke markt hebben bezocht en een middagmaal gegeten zijn we met de boot naar Puerto de Rico gevaren. Dat was zo’n 20min ongeveer, maar wel zaalig … op zee met de zon en de wind 😀 Er stond op de boot ‘glass bottom view’. Helaas was die bodem slechts 0.5m op 1.5m en hebben geen visjes gezien 😦 Aangekomen in Puerto de Rico een verfrissing gedronken (we hebben véél gedronken met zo’n t°!!) en een lekker ijsje gegeten. Daarna met de bus naar huis. Genieten van het heuvel landschap.

De laatste dag … we hebben er alles uitgehaald 🙂 We moesten maar om 12u uit de kamer, dus 5′ ervoor maar naar de kamer gegaan en dan naar de balie om ons uit te checken. Helaas was het hotel volgeboekt en konden we onze kamer niet houden totdat we naar huis gingen (voor slechts 30€ konden we dat anders wel). Maar we hebben dan rond 14u toch een kamer gekregen om nog een douche te nemen voordat we opgepikt werden door de transfer bus naar de luchthaven. Zo konden we nog genieten van het zwembad en de all inn tot 14u. Zalig!!! Om 15u opgehaald en op weg naar de luchthaven. Daar aangekomen zagen we dat onze vlucht een uur vertraging had (problemen met de transportbanden én veiligheidsnorm van 3 naar 4 gegaan). Dus iets voor middernacht in Zaventem en anderhalf uur later waren we thuis. De harde realiteit … koud, regen, 3°C.

Heel mooi en verzorgd hotel!!! Een aanrader, zodanig dat we eraan denken om volgend jaar er twee weken te verblijven mét onze fietsen mee.

http://www.hotelesdunas.com/en

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s