Bosmarathon

Deze voormiddag ben ik naar Buggenhout (bij Dendermonde) gegaan. Daar organiseerden ze voor de eerste keer een jogging van 11.7km. Twee jaar geleden heb ik daar de halve marathon gelopen en ik vond het een heel mooi parcours. Dus ik veronderstelde dat de jogging ook zo zou zijn.

De ronde van de jogging was ongeveer hetzelfde als die van de halve marathon, super! Het startschot werd gegeven om 10u op het voetbalterrein van Eendracht Buggenhout, aan de sporthal De Put. Na anderhalve kilometer liepen we het bos al in. Op kilometer 5 was er bevoorrading en liepen we weer het bos in. ZALIG!!! Er was een splitsing van de jogging 11.7km en de halve marathon MAAR tussen km 6 en 8 (km aanduidingen van de halve marathon) liep het mis. De jogging moest eigenlijk rechtdoor lopen maar wij liepen linksaf (parcours halve marathon). Voor mij liep ik plots snelle lopers van de jogging in tegenovergestelde richting met de mededeling dat we verkeerd liepen (gelukkig voor mij na 500m). Er stond daar niemand van de organisatie en daar liep het wat verkeerd. Maar eens we weer op het goede pad liepen, ging het vlotjes. Ik had het gevoel dat mijn tweede helft vlotter liep dan mijn eerste helft. De laatste 3km liepen we straatje in straatje uit. Maar zalig met de zon.

Na 12.08km en 1u16 kwam ik terug aan het voetbalterrein. Héél tevreden. Ik had een gemiddelde tempo van 9.4km/u … ik ben heel tevreden.

Volgende jaar lopen we misschien de halve marathon weer. Mooi parcours!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s