Trail Run Berlare

Zaterdag om 9u was ik al aan de slag voor onze eerste Trail run loopwedstrijd organisatie 🙂 Eerst om het fruit en dan om al het gerief (voor in de goodiebags) dat bij ons stond in mijn auto te laden. Heb twee keer moeten rijden want ik kreeg het niet allemaal in mijn kleine Peugeot 😉 Eens alles uitgeladen aan de festivalhal heb ik geholpen (gecoördineerd) wat er allemaal in de goodiebags moest zitten en dan de zaal klaar zetten. De bevoorradingen klaar zetten per bevoorradingsplaats, niet iedereen kreeg hetzelfde op de verschillende bevoorradingen. En natuurlijk de nodige affiches in de zaal uithangen, zoals waar de douches zijn, waar de inschrijvingsstand, de bonnetjes stand is, … Ik heb de zaterdag gewerkt tot rond 17u30. Moe maar voldaan naar huis. Nog enkele affiches (proberen) uitprinten en dan de slaap vatten.

Zondagmorgen rond 7u opgestaan om nog verder te werken aan mijn affiches die de vorige avond niet kreeg uitgeprint. En dan naar de bakker om koeken voor de vrijwilligers af te halen. Rond 9u terug in de festivalhal. Klaar zetten van de details. Rond 11u hadden we briefing en de eerste lopers kwamen zich al inschrijven rond 12u. Iedereen wist wat hij/zij moest doen en stond op hun plaats.

Om 12u30 werd het startschot gegeven voor de eerste wzedstrijd, nl de kidsrun 400m. Daar hadden we 7 lopertjes. Een kwartiertje later mochten de iets oudere kinderen starten, nl aan de 800m. Daar hadden we 11 lopertjes. Dus voor een eerste keer hadden we al 18 kids … goed he!!

Om 13u werd het startschot gegeven voor de eerste volwassen loopwedstrijd, nl de 25km. Op deze afstand hadden we ongeveer 90 lopers. Allen gemotiveerd, ondanks de (af en toe) regenbui, aan de start. Een half uurtje later werd de start van de 15km gegeven. Daar hadden we ongeveer 50 lopers. En bij de laatste afstand, de 10km, hadden we natuurlijk de meeste lopers nl ongeveer 110. Tja als je wat kunt rekenen hadden we in totaal ongeveer 250 (!), en dat voor een eerste maal organisatie!!!!

Bij aankomst kreeg iedere loper een goed gevulde goodiebag. Wij hadden geen podium voorzien, want iedere loper is een winnaar. En ik vind het persoonlijk nog steeds veel plezanter zonder podiumplaatsen, omdat de loopwedstrijd dan een evenement is voor zowel gevorderde als de beginnerde loper.

We hadden op de bevoorradingen water en/of isotone drank voorzien én op de 15km en de 25km peperkoek en/of banaan en/of sinaasappel. Bij de aankomst kreeg iedereen dan ook recupdrank, water, banaan, sinaasappel en peperkoek.

Een half uurtje nadat de laatste loper over de finish kwam was er de tombola. Het tombolalotje was het loopnr, dus was het gemakkelijk om de tombola te organiseren 🙂 Tegen dat de tombola begon ging de uitslaglijst ook al aan de muur, als dat geen goede service was 😉

Rond 17u30 zijn we dan begonnen aan het opruimen van de festivalhal. Alle stoelen en tafels weg, affiches van de muren halen, bar uitkuisen, … gelukkig hadden we vele helpende handen. Tegen 19u was het volledig opgeruimd, en dat was geen minuut te vroeg … ik werd moe én had honger 🙂 Na zo’n dag en maar af en toe een koek en aan glas gedronken, was ik toe aan een échte maaltijd. Met enkele vrijwilligers zijn we dan gaan eten. En tegen 22u30 waren we thuis … moe maar tevreden!!

Bij deze wil ik enkele vrijwilligers bedanken, nl speaker Dirk Vissers, fotograaf Gilbert Vangampelaere en Els De Greef, “uitslag/pc”man Kurt Van Wayenbergh én assistente Christine Duynslaeger, “pijlen controleurs” Patrick Melon en assistent Kristof, alle sporters van Artsen zonder Grenzen en Artsen zonder grenzen zelf, alle seingevers, het bar-team, alle andere vrijwilligers die ik vergeten ben én natuurlijk de “hoofd”bedenker van de Trail Run Kurt De Greef.

Tot volgend jaar ??!!??

Hieronder enkele sfeerfoto’s van aan de finish

DSCN1815 (Large) DSCN1819 (Large) DSCN1820 (Large) DSCN1823 (Large) DSCN1826 (Large) DSCN1833 (Large) DSCN1841 (Large) DSCN1847 (Large) DSCN1852 (Large) DSCN1855 (Large) DSCN1860 (Large) DSCN1863 (Large) DSCN1868 (Large) DSCN1872 (Large) DSCN1873 (Large) DSCN1881 (Large) DSCN1886 (Large) DSCN1889 (Large) DSCN1895 (Large) DSCN1899 (Large) DSCN1884 (Large)

Alle opbrengsten van deze dag gaat natuurlijk naar het goede doel Artsen zonder Grenzen. We hebben toch ongeveer 4000€ kunnen geven aan hen.

DSCN1900 (Large) DSCN1902 (Large) DSCN1904 (Large) DSCN1912 (Large) DSCN1913 (Large) DSCN1914 (Large)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s