Omega Pharma halve marathon

Na vier weken stond ik vandaag weer aan de start van een halve marathon. Deze keer nam de wedstrijd plaats in Nazareth. Het was de derde keer dat ik aan die wedstrijd deelnam. Maar nu stond ik er met “knikkende” knieën. Ik had niet zoveel meer gelopen sinds de halve marathon van Buggenhout én ik had in die tussentijd veel (soms) last aan de achillespees. Maar ik had me verstandig gehouden (!) en enkele loop rustdagen ertussen gepland (uit noodzaak). Dus gingen we wel zien hoe de wedstrijd ging lopen 🙂

Om 14u werd het startschot gegeven en hop … weg waren we. De eerste 2km liep ik samen met Rik. Maar ik had al snel door dat zijn tempo te hoog was voor mij, dus liet ik hem gaan 🙂 Ondanks ik niet veel kilometers had ter voorbereiding had ik toch een leuk en aangenaam gevoel ivm het lopen. Maar … na 13km was het zover … geen man met de hamer (gelukkig!) maar die verrekte achillespees kwam weer opsteken. Pffff niet zo plezant natuurlijk. En mijn knie begon wat tegen te pruttelen ook, waarschijnlijk omdat ik mijn ene voet wilde “sparen” om nog meer last te krijgen aan de achillespees. Dus de ene kant last aan de achillespees en de andere kant last aan de knie. Dus was het afzien. Maar de laatste 2km ging het toch iets beter en met gemengde gevoelens liep ik na 2u14’57” de finishlijn over.

Snel wat stretchen en om de (bij nader inzien) goed gevulde goodiebag en natuurlijk … een deugddoende douche in de sporthal.

 

medaille
goodiebag

Een gedachte over “Omega Pharma halve marathon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s