Weekendje Membre sur Semois

Een last minute naar de Adennen, nl Membre sur Semois. We hebben een huisje gehuurd van vrienden van mijn schoonouders. Je zou het eerder een studio kunnen noemen. Het had een badkamer, 2 kleine slaapkamers en één grote ruimte die diende als keuken, salon en eetplaats én we hadden een ruim terras. Meer heb je eigenlijk niet nodig als je van plan bent om veel van de omgeving te zien 🙂 Alsook hadden we gratis (!) tennis, badminton en ping pong veld.

Vrijdagmorgen hebben Kurt en ik een fietstochtje van 35km gedaan. Eigenlijk niet zo veel, maar plat is het ginder niet hoor! Aangezien mijn fiets snelheid niet zo hoog ligt als Kurt hebben we er toch een dik anderhalf uur op gefietst. Het was leuk en mooi, al had ik het soms “lastig” als het bergop was 🙂 Maar dan kon ik mooie foto’s nemen en genieten van het uitzicht. In de namiddag hebben we tennis en badminton gespeeld en ’s avonds nog een wandeling gemaakt in Vresse.

Zaterdagmorgen heeft Kurt alleen een fietsttocht van 50km gedaan terwijl Andy en ik te voet (door het bos) naar Vresse gegaan zijn. We hebben er toch een kleine 2 uur overgedaan, door dat bos!!! In de namiddag zijn we terug naar Vresse gegaan, nu met de auto. Want er was ginder een lig”weide” en die lag bij de Semois. Dus hebben we daar enkele uurtjes gelegen en natuurlijk een duik in het water genomen. Al hoewel … duiken, dat ging niet. Het water stond misschien één meter hoog. En veel stroming dat er was. Daarbij aansluitend hebben we een wandeling gemaakt van … twee uur denk ik, we waren de weg kwijt 😦 Het was de bedoeling om naar Laforêt te gaan, maar we hebben het niet gevonden 😦 En dat was normaal maar een half uurtje stappen, dus hield ik mijn teenslippers aan. Maar omdat we de weg kwijt waren én mijn teenslippers aan … had ik natuurlijk blaren!!!!!

Zondagmorgen hebben we nog een partijtje tennis, badminton en ping pong gedaan. Iedere dag een uurtje … goed voor de conditie 😀

In de namiddag zijn we naar Alle geweest om in het recreatiepark een partijtje mini golf te spelen. Ik had dat nog nooit gedaan. Ondanks ik verloren had, heb ik me goed geamuseerd. Daarna zijn we met de auto naar Laforêt gegaan (en gevonden!!!) om naar een plaatselijke markt én de befaamde brug te bekijken.

Zondagavond de koffers ingepakt en het leuke, sportieve en warme weekend hebben we dan afgesloten met een bezoek aan … de frituur 🙂

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s