Lappenmand

Ja sinds anderhalve week heb ik slechts één keer gelopen, nl 8km. Ik heb nl (alweer) een achillespeesontsteking. Gelukkig is het deze keer maar in het begin stadion 🙂 Maar toch, het blijft gevoelig. Ik doe nu iedere dag mijn stretch oefeningen én met draaiende bewegingen met een ijsblokje afkoelen. Dit volgens de kinesist. En na een weekje is het al heel wat minder. Dus donderdag eens geprobeerd om een rondje te lopen … maar de laatste anderhalve kilometer voelde het niet zo comfortabel 😦 Dus niet meer lopen.

Maar vrienden van me zeggen dat ik met shockwave therapie er volledig kan vanaf zijn. Dus … mag ik maandag naar een kinesist gaan waar ze die therapie uitoefenen. We zullen zien hoe snel het betert. Want op 3 maart heb ik nl mijn eerste lange wedstrijd, 6-uur van Stein. Afwachten dus …

Bron : http://www.fysiocentrumbeilen.nl

Uitgebreide informatie Shockwave-therapie

Chronische pijn wordt vaak veroorzaakt door ontstekingen en/of verkalking van een spier, pees of slijmbeurs. Ook verkrampte spieren of spierkoppen (trigger points) kunnen veel pijn veroorzaken. Dankzij shockwave-therapie kan een injectie of zelfs een operatie overbodig blijken.

Hoe werkt het?

In tegenstelling tot conventionele behandelingsmethodes wordt met shockwave therapie de oorzaak van de pijn rechtstreeks bij de oorsprong bestreden. Hiervoor zijn geen medicijnen of operaties voor nodig. Succesvolle resultaten worden reeds bereikt na enkele behandelingssessies. U merkt al een pijnverzachting en herstel na een paar dagen. Bovendien zijn er Weinig bijwerkingen. Wel kan direct na de behandeling een lichte roodheid of zwelling ontstaan.

Waar wordt het voor gebruikt?

Shockwave-therapie wordt beschouwd als één van de meest innoverende ontwikkelingen in de recente pijnbehandeling van het bewegingsapparaat. Er zijn dan ook veel klachten die voor behandeling in aanmerking komen. Denkt u bijvoorbeeld aan:

  • schouderpijn met beperkte beweeglijkheid
  • chronische elleboogpijn (tennis-, golferselleboog)
  • pijn aan de knieschijf
  • chronische pijn aan de achillespees (achillodynie)
  • hielpijn (hielspoor)
  • andere vormen van tendinitis

De behandeling

Allereerst lokaliseert de fysiotherapeut het pijngebied. Nadat de bron van de pijn en het pijngebied zijn geïdentificeerd, wordt het letsel blootgesteld aan korte shockwave-pulsen. U hoort een duidelijk tikken en voelt schokken in uw lichaam. Dit noemen we ook wel hoog-energetische akoestische impulsen. Ze verbeteren de stofwisseling en de bloedcirculatie in het pijngebied. Ze stimuleren op die manier het aanwezige herstelmechanisme van het lichaam. Met andere woorden, shockwave heeft alles te maken met het activeren van de eigen genezingskracht van het lichaam.

Een gedachte over “Lappenmand

  1. Die ESWT heeft bij mij wonderen verricht. Jarenlang gesukkeld met de achillespees van de ene ontteking naar de andere. Twee keer tien minuten ESWT en ik weet bij wijze van spreken al 4 jaar niet meer dat ik achillespezen heb. Hopelijk helpt het bij jou ook zo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s