Halve marathon Deinze-Bellem

Traditiegetrouw loop ik (meestal) de halve marathon Deinze-Bellem. De start is om 13u30 in Deinze, maar je loopnr moet je afhalen in Bellem. Maar gelukkig voorziet de organisatie (www.jcaalter.be) (door een kleine opleg van 3€) van busvervoer. Dus rond 12u15 de bus richting Deinze. Na een kleine halfuurtje waren we aan de atletiekpiste van Deinze. Brrr het was frisjes. Dus de vraag was … windjack aan of niet. Maar toen kwam de zon door én hadden we al gezien (gehoord) dat we de eerste 15km mét wind liepen. Dus … lopen met t-shirt met lange mouwen en zónder de windjack. Nog snel een sanitaire stop en 10min voor de start het warme jasje uit en naar de start gaan.

Zonder een knal te horen (!!??) waren we om 13u30 vertrokken. Ik liep mijn eigen tempo, op het gemak. Ik wilde deze wedstrijd goed uitlopen, goed over de finish komen. Daarom liet ik Julie en “onze” twee bomen, knotwilg Denis en eik Rudy maar voor mij gaan. Na een goeie 6km hadden we onze eerste bevoorrading. Dus rustig een slok water genomen en verder gaan. Deze keer hoorde ik mijn garmin horloge bij iedere km “piepen” maar ik heb geen enkele keer gekeken. Ik liep op mijn gevoel.Op km 11 hadden we onze tweede bevoorrading. En tijd dus voor mijn gelleke te nemen, krachten opdoen 🙂 Na 15km liepen we de brug over en hadden we de wind op kop. Ondertussen had ik het gezelschap van een meisje, Eva, die het niet meer zag zitten. Ze was blij dat ik bij haar bleef én haar wat aanmoedigde. Iets verderop hadden we onze laatste bevoorrading, op km 16. Rustig een bekertje water nemen en uitdrinken. Op km 18 nam ik mijn laatste gelleke. Op km 19 was de wind héél voelbaar. Verdorie zo tegen wind lopen. En daar liep ik dan alleen. Ja Eva had me gelost, het ging niet zo meer. De kerk van Bellem kwam in zicht, de finish. Ik was heel verwonderd over mijn tijd. Ik liep de halve marathon in 2u08’33”, gemiddelde van 9,9km/u. Héél tevreden. Je moet weten dat ik in oktober 2 halve marathons gelopen had in een tijd van 2u12′ en 2u13′. Dus toch goeie vooruitgang.

2 gedachtes over “Halve marathon Deinze-Bellem

  1. toch straf he, dat na het keren het daar altijd zo tegenwind is! ik kan me nog levendig inbeelden hoeveel ik daar de eerste keer heb afgezien….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s