Halve marathon Grembergen

Vandaag stond ik aan de start van de eerste Schelde-en Polderloop te Grembergen (Dendermonde)(www.team83.be). Je kon kiezen uit 5km, 10.5km of halve marathon. Tja … mij kennende … ik ging voor de halve marathon. Al moet ik jullie zeggen dat deze wedstrijd NIET op mijn “programma” stond. Maarja met volgende week in het achter hoofd (HM Omega Pharma) ging ik voor die halve marathon … als training.

De start was om 14u maar die werd 10min uitgesteld. Er waren nog lopers aan de inschrijvingstafel :-s Maarja ik had het gezelschap van Julie (www.runnerjules.com) en we gingen beiden voor een rustig tempo. Na een dikke kilometer liepen we al langs de Schelde én hadden we het gezelschap van 2 mannelijke lopers, Rudy en Denis. En zo bleven we de hele wedstrijd bijeen. Voor hen was het hun eerste HM wedstrijd. De gemakkelijksten was het niet. Want net voor de eerste bevoorrading (op 4.5km) liepen we zo’n 300m off-road (lees:slijk en nat gras en gebladerte). Dan liepen we weer langs de Schelde en een stuk tussen bomen waar je langs de ene kant de snel/expressweg hoorde, maar niet zag … zalig zo’n gevoel!!! Tussen km 7 en 9 was het een serieus stuk off-road. Het paadje was maar 20cm breed en modderig!!!!! Ons tempo zakte wat op dat moment. Je moest goed uitkijken zodat je je voeten niet omsloeg. Spijtig dat men daarvoor geen bevoorrading had 😦 Want de tweede bevoorrading was op km 10. En daar begon je ook aan je tweede rond. JA de HM bestond uit 2 ronden. Bij de tweede ronde, op he teinde dan wel, heb ik effe moeten wandelen. Het was op km 20 net na de bevoorrading. Mijn HS ging tot 175 en ik kreeg hem niet onmiddellijk lager, dus een 200m gewandeld en dan hop naar de finish. Onze twee mannelijke lopers lieten we gaan en Julie en ik liepen na 2u13′ over de meet.

Bij deze BEDANKT Julie om bij mij te blijven, zelfs tijdens mijn wandel moment :-). Bedankt supporters Sandra en Jan (op de fiets) en vooral mag ik onze twee mannelijke lopers Rudy en Denis niet vergeten!!! 🙂

Een leuke wedstrijd met heel mooie uitzichten tijdens het lopen! Met dank aan Julie voor de foto’s (voor en tijdens de wedstrijd :-))

Deze slideshow vereist JavaScript.

2 gedachtes over “Halve marathon Grembergen

 1. Hey Valerie, héél graag gedaan, echt geen moeite. Was een superleuke halve om samen te lopen, hebben gezellig gebabbeld en goed gelachen! Tot volgende week. PS – mijn website is http://www.runnerjules.com (niet .be). Benieuwd hoe het volgende week in Nazareth zal zijn. Tot dan!

 2. Hey Valerie,

  Bedankt voor gisteren. Dank zij jullie vlogen de kilometers voorbij. Dat zal wel door al dat getetter geweest zijn.
  Mijn eerste HM veel dus reuze mee en smaakt naar meer.
  Tot later

  Groetjes
  Denis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s