Bosmarathon

Vandaag stond mijn eerste halve marathon (van de vier, dit najaar) op het programma, nl de bosmarathon (http://vzwsamen.be/activiteiten/bosmarathon). Om 10u werd het startschot gegeven aan de sporthal te Buggenhout. Er was veel volk (dubbel zoveel dan vorig jaar!). Maarja … als de wedstrijd in Gent (halve en volledige marathon) werd afgeschaft is het normaal dat men naar een alternatief zoekt 🙂 Je kon er de volledige, halve en aflossingsmarathon lopen. Dus is er altijd wel “volk” te zien tijdens het parcours 🙂 En aangezien ik géén tijd voor ogen had zou dit wel aangenaam zijn.

Om 10u waren we vertrokken voor één ronde van 21,095km. Ik moet je nu al zeggen … het is een héél MOOI parcours/wedstrijd!!!! Eerst een 3-tal km op de baan om dan voor 7km in en rond het bos te lopen. En zo ging het de hele wedstrijd, afwisselend openbare wegen en boswegen. Heel leuk omdat je verschillende ondergronden hebt. En de bevoorradingen stonden ook heel goed (4.5km-10.5km-15.5km en finish). Qua organisatie … een pluim!! Soms waren er pittige stukken … pfff. Je had er geen flauw idee van hoe “snel” je op een bepaalde hoogte bent.

Ik had zoals eerder gezegd geen tijd voor ogen. Ik liep deze wedstrijd als training. Dus een tijd van 2u15′-2u20′ zou goed zijn. Maar … ik liep de eerste 6km samen met Kristof (en die kilometers vlogen voorbij :-)), de benen waren goed (ondanks een korte nacht én wat ziekjes) was mijn eindtijd 2u09’04”, gemiddelde snelheid van 9.8km/u. Dus was ik héél tevreden als ik over de finishlijn liep.

Een gedachte over “Bosmarathon

  1. Hoi Valerie, knap gelopen vandaag en het was inderdaad een prima georganiseerde marathon. Goed aangeduid, mooi parcours, prima bevoorrading, ik heb er ook ontzettend van genoten. Maar ’t was wel “pittig” met momenten…. die frietkotfrietjes hebben we verdiend! Tot in Eindhoven? Of is het Nazareth?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s