Inspanningstest

Twee weken geleden ben ik naar het UZ Gent geweest om een inspanningstest af te leggen. Ik wilde eens weten hoever ik sta, qua loopconditie. Ben ik goed bezig of niet? Ik doe nl alles op mijn eentje, heb géén begeleiding ofzo 🙂

Eerst moest ik enkele vraagjes beantwoorden ivm de gezondheid (hartklachten, allergieën, …) en daarna over mijn doelstelling. Nu is mijn doelstelling het uitlopen van de 6 uren van Aalter.

Daarna werd mijn vetgehalte, bloeddruk, hartslag gemeten én werd er een ECG (ElektroCardioGram) genomen ook. Daarna moest ik op de loopband. Ondertussen werden er elektroden op mij geplaatst (op de borst en de rug) en moest ik ook een zuurstofmasker aandoen. En dan begon de test … eerst 3min op 6km/u vervolgens 3min op 7.5km/u, 3min op 9km/u, 3min op 10.5km/u, 3min op 12km/u en dan werd er aan 13km/u gelopen maar de helling ging omhoog. En tussen iedere snelheidswijziging werd er een beetje bloed genomen voor de lactaat test. Ook moest ik een cijfer geven ivm de “zwaarte” van het loopje ((zeer) licht -> (zeer) zwaar).

De week erop werd er weer een afspraak gemaakt om de test te beoordelen. Ik ben er gemiddeld-goed uitgekomen. Ik heb een goede basis uithouding (ik ben goed bezig!!!). Mijn vetgehalte is 17.7% en zou eingenlijk 1% minder mogen zijn, ongeveer 2kg afvallen eigenlijk. Dat is het enige dat ik moet aanwerken 🙂 En dat zal gebeuren o.a. via interval trainingen (want dat doe ik nu niet 😦 !!). Mijn zuurstofopname ligt iets boven het gemiddelde. En aangezien ik niet “in het rood” kan gaan, ziet men dat ook aan de uitslag van de lactaattest. Normaal zou dat tussen de 6-12 moeten zijn maar bij mij is dat 4.66 mmol/L. Dus de volgende keer (ergens in januari) moet ik dieper gaan 😀

Anders had men géén opmerking. En dan hebben mijn doelen eens besproken heb ik tips gekregen om mijn schema (en de komende schema’s) wat aan te passen. Dus al bij al ben ik héél tevreden ivm de uitslag en de bespreking ervan. Weet toch al iets meer ivm mijn conditie en mijn “kunnen” later op wedstrijden (lees:marathons) toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s