Nieuwe uitdaging

Ik liep er al een tijdje mee rond … wat is er na de marathon, na de 42.195km? Tja 100km … dat is voor mij ietwat te ver 🙂 Maar een 50km “jogging” dat zou ik nog wel eens willen doen. Na een loopwedstrijd in Bottelare kwam Joerie Schepens (http://runningcremke.blogspot.be/) bij mij met een flyer van … 6 uren van Aalter. Tja zegt hij … aangezien jij al enkele marathons gelopen hebt en een keertje iets anders wil … is dit hier zeker en vast voor jou. Het zijn dezelfde trainingen als een marathon. Je loopt 6 uren in rondjes van ongeveer 2km. Dus ongeacht je tempo loop je dus constant tussen het volk, zowel trage als snelle lopers. Je hebt de hele tijd ambiance, wat je bij een marathon niet altijd hebt. Je loopt nooit alleen en als het effe niet gaat … stap effe door of neem een rustpauze (om iets te drinken en/of te eten) en loop dan verder.

Thuisgekomen … alles eventjes laten bezinken (want mijn laatste marathon heb ik niet kunnen uitlopen door suikers te kort, te weinig gegeten waarschijnlijk). Effe uitgelegd aan mijn ventje. Eventjes info opgezocht ivm lange afstanden/ultralopen. Op een of andere site heb ik een schema gevonden voor een ultraloop van 50-100km. En hierin spreekt men over minuten ipv kilometers. Het weekend bestaat meestal uit 3-5uren lopen!!! Dus dat vergt vooral uithouding én mentale kracht.

Dus ja … bij deze doe ik op zaterdag 21 juli mee aan de 6 uren loop te Aalter (http://6uurvanaalter.blogspot.be/). Dus … noteren maar die datum en kom supporteren, het zal nodig zijn 🙂

Ik moet jullie er wel bij zeggen … als ze 25°C voorspellen doe ik NIET mee!! Il loop niet graag in warme temperaturen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s