5kerkenloop

Zaterdag zijn we naar Wortegem-Petegem gereden voor een 10 miles wedstrijd. De beslissing werd maar halfweg deze week genomen 🙂 Mijn schatje zag dat ergens staan op een of andere site en ik zag dat wel zitten, die afstand. En eens gekeken op de site van de 5kerkenloop (www.vijfkerkenloop.be) zag het er mooi uit, landelijk.

Dus eens aangekomen én ons ingeschreven (daginschrijvingsgeld is hetzelfde als de voorinschrijving, nl 7€ :-)) hoorden we van de andere lopers (diegene die de 7km gelopen hadden) dat het zwaar was. Verdorie!!!! En ze namen onze “courage” af 😀 De wedstrijd, 10 miles bestond uit 3 ronden. We liepen eerst zo’n goeie 2km off-road, golfterrein en gras en modder! En daarna moesten we 2 keer een helling van ongeveer 500m-1000m klimmen én er was een stuk vals plat. Dus geen “gemakkelijk” parcours. Enja tijdens onze eerste ronde werden we “getrakteerd” door een felle regen- én hagelbui. Die hagel … dat deed pijn aan de handen en het gezicht. Maar gelukkig scheen de zon tijdens de tweede en halfweg de derde ronde. Dus konden we ons een beetje al lopend “drogen”. En tijdens het laatste stuk van de 3de ronde hadden we weer regen 😦 Maar ondanks het slechte (Flandrien) weertje vond ik het toch een mooi parcours! En de goodiebag die we kregen achteraf was ook goed gevuld. We kregen een shoppingbag met daarin een triple Ename, peperkoek, sojadrink, Wortegemse, balpen, catalogus van Skinfit en Samsonite. Dus ons inschrijvingsgeld hebben we wel terug.

Ik had de hele tijd kunnen meelopen met een dame van 53jaar 🙂 Dus konden we aan elkaar wat “optrekken” als het wat minder ging, vooral op de off-road stroken. Daar zakte ons tempo wat maar … we hebben toch een eindtijd van 1u38′, gemiddelde van 10km/u. Ik ben héél tevreden.

En mijn schatje heeft ook een mooie eindtijd, 1u21′, gemiddelde van 12km/u. Proficiat xxx !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s