Marathon Barcelona

Zondag … 6u15 … opstaan en proberen enkele pannenkoeken, sandwishen en banaan op eten. Want om 8u30 werd het startschot gegeven van de marathon van Barcelona, mijn achtste marathon. Maar het zal mijn zesde uitgelopen marathon zijn 🙂 Iets voor 8u vertrokken naar de start, niet te vroeg want het was frisjes én ons hotel lag maar 100m van de start 🙂

Pang … 8u30 … het startschot werd gegeven. Maar aangezien we met zo’n 19 000 marathonlopers waren was ik maar een dik kwartier na het startschot over de lijn gelopen. We startten aan Placa Espanya. En zo liepen we (vals plat parcour) naar het voetbal stadion van FC Barcelona (Camp Nou), terug naar Placa Espanya, naar Pedrera, Sagrada Familia, Pont Calatraua, Placa de les Glories (Torre Agbar), het Forum, Torres Mapfre (kuststreek), Parc de la Ciutadella, Arc de Triomf, Placa Catalunya, La Ramblas (winkelstraten), Colom en de laatste 2 km licht hellend naar de finishlijn op Placa Espanya.

Ik moet jullie zeggen … ondanks het een licht heuvelend (lees : vals plat) parcours vond ik het een mooie en leuke marathon. Ik heb er echt van genoten. Ik had geen super tijd maar ben wel tevreden in het algemeen. Vanaf km 35 had ik het moeilijk en heb ik enkele keren gewandeld, ja dat geef ik toe 🙂 Maar als er plots heel veel volk stond of er een (oppeppend muziekgroepje) stond … dan had ik de moed om weer te lopen 🙂 . En qua organisatie … dik inorde. Voldoende bevoorrading tijdens de wedstrijd, zelfs na de wedstrijd als je over de finishlijn liep. Echt … super goed! En het was warm tijdens de wedstrijd (18°C), maar water was er voldoende !!

Mijn tussentijden : 10km : 1u02’44”; 20km : 2u05’37”; halve marathon : 2u12’53”; 30km : 3u12’42”; 40km : 4u26’01” en na 42,195km : 4u43’33”.

Nog enkele cijfers : ik ben gestart in positie 15 948 en ben geeindigd in positie 14 666. Dus heb ik een dikke 1300 lopers overstoken, al heb ik dat niet “gewaar” geworden 🙂

Een gedachte over “Marathon Barcelona

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s