Oostende-Brugge

Zondag zijn we naar Brugge (aneca-gebouw, Lieven Bauwenstraat) geweest om daar de 10miles Oostende-Brugge te lopen. De wedstrijd startte om 11u maar aangezien de start in Oostende was (gratis busvervoer via voor-inschrijving) moesten we er al tussen 9u15-10u15 zijn. Dus vroeg vertrekken. Het is een mooie wedstrijd maar niet (nooit) goede organisatie. Ten eerste stond je er minimum een half uur aan de start (zonder beschutting) in Oostende (Zandvoorde, kanaal). En meestal word die wedstrijd gelopen in de koude en/of regen. Ikzelf heb er al 3 keer aan meegedaan en ik kan toch niet zeggen dat ik er in de zon ooit gelopen heb :-s Dus om 11u ging het startschot en met z’n allen over de chipmat richting het kanaal Oostende-Brugge. Halfweg hadden we een (water)bevoorrading. Al had het water ijskoud. En de weersomstandigheden waren ook koud (regen en wind!). Maar ik heb vanaf het begin tot en met het einde gelopen met een 65-jarige vent en de tijd ging snel en had dan niet zoveel last van de weersomstandigheden omdat we de hele tijd gebabbeld hadden 🙂 Dus na 16.095km (op mijn Garmin 16.16km) of 10 miles hadden we een tijd van 1u43’44”. Het is misschien traag voor een wedstrijd (gemiddelde tempo van 9.4km/u) maar ik had al vele kilometers in de benen en dé wedstrijd is maar pas over 3 weken 🙂 En daarbij het was een training voor mij. Eens aangekomen aan de finish kregen we (alweer!) ijskoud water en mochten we zo’n goeie kilometer te voet naar de plaats waar ons bagage stond. Iedere loper kreeg bij afgifte van zijn loopnummer een goodiebag. Daarin zaten 2 blikjes aquarius, een flesje Brugse Zot, een peperkoek én kreeg men een bloemetje en een gratis consumptie. Op de site stond er ook vermeld dat er douches waren … maar die waren er NIET!!! Tja als je je een emmer koud water ook een douche noemt … Maar daar ging ons plan om ginder te douchen en daarna iets te gaan eten in Brugge. Dus zijn we met onze looptenue dan maar naar huis gereden. En natuurlijk hadden we koud en deed de warme douche heel deugd.

Oja mijn ventje liep heel goed. Hij had een eindtijd van 1u29’25. Daar ben ik heel fier op. Want na maanden van sukkelen gaat het weer de goede kant op. Proficiat zoetje xxx !!!!

Een gedachte over “Oostende-Brugge

  1. op andere jaren waren er daar douches achteraan in een legertent (wel gemengd vrouwen/mannen). Anyway besloten om die wedstrijd niet meer te lopen ik: te duur voor wat je terugkrijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s