Marathon van Rotterdam

Zondag om 5u opgestaan om tegen 5.45u bij Lore en Johan te zijn. We zijn om 6u vertrokken naar Rotterdam. Onderweg Dirk en Carine (insiders Marleen) opgepikt samen met Dirk zijn waterboys, Jan en Chris. Waarom naar Rotterdam? Lore, Johan, Dirk en Carine hebben ginder de marathon gelopen. Gelopen, het was ginder 30°C. Ze hebben allen gestart maar er heeft er maar één helemaal (mogen) uitlopen. Door de hoge temperaturen (25–30°C) heeft de burgemeester van Rotterdam de wedstrijd afgelast. Carine heeft na 27km opgegeven. Ze had het voor haar al beslist dat het te warm was en dat het zo niet verder kon. Lore en Johan hebben tot km 30–32 gelopen en zijn dan door de politie tegen gehouden en hebben de laatste 2km mogen uitlopen (een ommetje van km32 naar 40 en zo naar de finish). Dirk heeft de marathon uitgelopen in 3u20. Toch een goede tijd in zo’n warmte. De wedstrijd werd afgelast om dat er teveel mensen opgeheven hadden en langs de kant lagen door de warmte. En er was te weinig water (bevoorrading) voor de lopers met als gevolg uitdroging. De supporters, Dirk zijn waterboys, de ma van Lore, de zus van Lore en haar man, de kinderen van Lore en Johan, ik  hebben hen toch enkele keren gezien langs het parkoer (km 5, 11, 15, 25). Het was iets anders voor mij. Naar een loopwedstrijd gaan zonder zelf te lopen. Het was heel plezant, een ervaring rijker. Zo zie je maar hoe het eraan toegaat in een marathon. En dit ter voorbereiding van volgend jaar (misschien) voor mij (marathon van Rome)?

De marathonlopersZien we het nog zitten?na de wedstrijd Dirk en CarineErasmusbrug1Innig moment tussen twee marathonlopersLopers+waterboysIk heb het gehaald!Lore&Johan na de wedstrijdLore&johan 5kmLore&johan 11km 2Ze komen eraan, camera klaar zettenOphalen borstnrsRusten voor de wedstrijdWest-Vlaamse bendeDe supporters

Een gedachte over “Marathon van Rotterdam

  1. Schoën foto’s! Ge zijt ne goeie cameraman(allee vrouw)en merci voor de “support” , ’t was inderdaad ne leuke dag , en die tijd is van minder belang , ‘tis ’t plezier dat primeert.Stuur ze effe door als je wil : dvissers@skynet.be, bedankt hé !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s